23. července 2012

Plněná bageta

2 bagety, 240 g šunky, 240 g pórku, 4 vejce, 200 g tvrdého sýra Krystal, 400 g rajčat, sůl, majoránka, mletý pepř, bazalka, zelená petrželka, mletý zázvor
Bagetu příčně rozkrojíme na dvě stejné poloviny. Vrchní část bagety odkrojíme ostrým nožem (asi 1/5 horní části).Prstem odstraníme část střídky po celé délce tak, aby v bagetě zbyla kůrka a asi 1 cm těsta. Tím vytvoříme válcovitou dutinu, která se plní. Vnitřek bagety vyložíme plátky šunky, na ni nasypeme na kolečka nakrájený pórek a nadrobno nakrájená rajčata. Osolíme a posypeme pepřem a bazalkou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vejce rozklepneme do hrnečku, přidáme k nim trochu majoránky,zázvoru a rozšleháme je. Touto směsí zalijeme náplň v bagetě. Poloviny baget položíme na alobal a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 5 minut, potom bagetu posypeme sýrem, snížíme teplotu na polovinu a dalších 5 minut dopékáme. Zdobíme sekanou zelenou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat