24. července 2012

Kuřecí kousky se smetanovou kari omáčkou

500 g těstovin (nejlépe Penne),300 g kuřecích prsíček,4 dcl Rama Cremefine na vaření,2 dcl suchého bílého vína,2 dcl kuřecího vývaru nebo bujónu,2 střední bílé cibule,2 lžíce olivového oleje, lžička másla,lžička kari, lžička mleté kurkumy, sůl, pepř
Kuřecí prsa nakrájíme na cca 2 cm kousky. Na velké pánvi, nejlépe woku, rozehřejeme olivový olej a máslo. Zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a kuřecí orestujeme. Osolíme, dle chuti přidáme pepř. Maso vyjmeme, vzniklou šťávu zaprášíme kari a mletou kurkumou, podlijeme bílým vínem a vývarem. Necháme cca 15 minut vařit. Přilijeme smetanu, vaříme do zhoustnutí.Dosolíme, případně přidáme špetku pepře. Do omáčky vrátíme orestované kuřecí maso a prohřejeme. Podáváme s těstovinami, nejlépe penne uvařené „al dente“.

Žádné komentáře:

Okomentovat