23. července 2012

Bagetka s kuřecím masem

2 bagety, 0,5 kuřete, hlávkový salát, 4 rajčata, salátová okurka, 80 g oliv, 100 g majonézy, 2 lžíce bílého vína, lžička karí koření, citrónová šťáva, moučkový cukr
Bagetky podélně rozpůlíme, vydlabeme z nich střídku a po obou stranách je opečeme. Uvařené nebo grilované kuře vykostíme a maso pokrájíme na silnější proužky. Salát rozebereme na jednotlivé listy, dobře opereme a necháme okapat. Zároveň omyjeme rajčata a okurku a obojí nakrájíme na kolečka. Majonézu rozmícháme s bílým vínem, ochutíme cukrem a citrónovou šťávou. Nakonec přimícháme kari koření. Na opečené půlky bagetky rozložíme listy salátu, na něž střídavě klademe proužky kuřete, kolečka rajčat a okurky. Nakonec bagetky přelijeme ochucenou majonézou a ozdobíme olivami.

Žádné komentáře:

Okomentovat