24. července 2012

Kuřecí prsíčka s hermelínem

600 g kuřecích prsíček,hermelín, 100 g nivy,hrst oloupaných hrubě posek. mandlí,80 g másla, lžíce polohrubé mouky,1 dcl bílého vína,1 dcl Rama Cremefine smetana ke šlehání, pepř, sůl, provensálské koření, olej
Kuřecí prsíčka nakrájíme na řízky a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme hranolek hermelínu a hrubě posekané mandle, sepneme párátky. Opečeme na oleji, až jsou prsíčka měkká. Mezitím si připravíme z vrchovaté lžíce polohrubé mouky, soli a másla světle zlatavou jíšku. K ní přidáme rozdrobenou nivu, víno, provensálské koření a nakonec Rama Cremefine ušlehanou šlehačku. Obložíme citronem.

Žádné komentáře:

Okomentovat