Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
27. července 2012
Krémová dobrota
120 g krupicového cukru, 2 vejce, litr mléka, vanilkový pudink, vanilkový cukr
V troše mléka rozmícháme pudink s vanilkovým cukrem a polovinou krupicového cukru. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Do širokého kastrolu dáme vařit zbytek mléka. Ze sněhové hmoty vykrajujeme nočky, vkládáme do horkého mléka (nesmí se prudce vařit) a vaříme z každé strany asi 2 minuty. Uvařené dáme na mísu. Do mléka nalijeme rozmíchaný pudink a po uvaření vmícháme žloutky. Dochutíme cukrem podle chuti. Nalijeme na nočky a necháme vychladit.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat