17. září 2010

Zapečené lupínky s rajčaty

cibule, 2 stroužky česneku, lžíce olivového oleje, sklenice sterilizovaných loupaných rajčat /cca 800 g/, sůl, pepř, lžička oregána, lžička tabasca, 6 vajec vařených natvrdo, tuk na vymaštění, 2 balíčky kukuřičných lupínku - po 75 g, 175 g strouhaného sýra, 1/2 svazku petrželky
Oloupanou cibuli a česnek drobně nasekáme, Vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem a během 3 minut necháme zpěnit. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme oregánem a tabascem. Za občasného míchání dusíme nepřikryté 10 minut na mírném ohni. Oloupaná vejce nakrájíme na plátky. Dno vymaštěné zapékací formy vyložíme vrstvou kukuřičných lupínků, zakapeme troškou rajčatové omáčky a posypeme sýrem. Navrch rozložíme plátky vajec. Postup opakujeme do zprostředkování přísad. Poslední vrstvou je omáčka a sýr. Zapékáme 15-20 min v troubě předehřáté na 220 °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat