14. září 2010

Pivní závin Plzeňaček

300 g polohrubé mouky, 16 polévkových lžic piva, 125 g ztuženého tuku, dvě hrsti strouhanky nebo kokosu, strouhaná jablka, sekané vlašské ořechy, celé rozinky, vanilkový cukr, trocha mleté skořice, žloutek, polévková lžíce rumu, tuk na vymazání plechu
Vše smíchat dohromady, vypracovat těsto a nechat půl hodiny v ledničce odpočinout. Potom těsto rozdělit na 2 části a z každé vyválet tenký plát, posypat strouhankou nebo kokosem, rozložit nastrouhaná jablka, posypat sekanými vlašskými ořechy a celými rozinkami a dochutit vanilkovým cukrem a skořicí. Takto připravený plát smotat, přenést na vymazaný plech, potřít rozšlehaným žloutkem se lžící rumu a péct ve vyhřáté troubě při 190°C cca 30 až 45 min, v posledních 10 minutách přidat horký vzduch.

Žádné komentáře:

Okomentovat