13. září 2010

Palačinky Monte Carlo

těsto : 150 g hladké mouky, špetka soli, 375 ml mléka, 1 PL rozpuštěného másla
na ozdobu : 10 koleček ananasu, 1/4 l šlehačky, 1/4 l vaječného koňaku, tabulku čokolády na vaření, 1 KL stolního oleje, polárkový dort, nebo zmrzlina dle chuti
Po zpracování, můžeme ihned na pánvi s nepřilnavým dnem péci palačinky. Záleží na velikosti pánve a síle pečeného těsta, ale mělo by vyjít 20 ks. Každou palačinku přeložíme nadvakrát do tvaru šátečku a dovnitř vložíme kousek polárkového dortu, nebo jiné oblíbené zmrzliny. Polijeme vaječným koňakem, obložíme půlkou kolečka ananasu, dozdobíme šlehačkou a čokoládovou polevou. Poleva se nejlépe připraví v mikrovlnce: na misku dáme rozlámanou čokoládu, trochu vody a pár kapek oleje. Rozpuštěnou čokoládu promícháme a můžeme použít na zdobení. K přípravě můžeme použít i pánvičku, ale čokoláda je lepší nakrouhaná s přidáním malého kousku másla. Pouze nahříváme – nevaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat