14. září 2010

Jablkovec

500 g hladké mouky, 250 g tuk (Hera nebo cukrářská Iva), 100 g cukr moučka, 1/2 vanilkového cukru, prášek do pečiva, špetka soli, celé vejce, žloutek, 2 lžíce mléka, strouhanka 
náplň: 1,5 kg jablek (nastrouhat na hrubo), 1/2 balíčku vanilkového cukru, skořice, hrst mletých ořechů (nemusí být), krystalový cukr podle sladkosti jablek - vše promíchat a vymačkat přebytek šťávy.
Zpracujeme těsto, rozdělíme na dvě půlky. Odměříme si pečicí papír na plech a přímo na pečicím papíru vyválíme první půlku těsta. I s papírem přeneseme na plech, posypeme strouhankou, dáme náplň z jablek, přikryjeme druhou půlkou vyváleného těsta (ale už bez papíru). Propícháme vidličkou a pečeme v troubě teplé cca 180-200 °C. Krájíme teplé, pak se neláme.

Žádné komentáře:

Okomentovat