17. září 2010

Vepřové nudle v pivní omáčce

600 g vepřové kýty, cibule, 100 ml oleje, 200 g mražených fazolek, 2 mrkve, lžíce hladké mouky, lžíce protlaku, 150 ml piva, 200 ml vývaru, sůl, pepř
Maso nakrájíme na širší nudličky a zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, protlak, sůl s pepřem a orestujeme. Potom maso zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí. Ke konci přidáme k masu větší kousky mrkve s fazolkami. Měkké maso se zeleninou vyjmeme z hrnce, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme pivo, rozmícháme dohladka a za občasného míchání povaříme 20 min. Nakonec v omáčce prohřejeme maso se zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat