14. září 2010

Italský závin

těsto : 200 g polohruné mouky, vejce, 2 lžíce oleje, lžička octa, 2-4 lžíce vody, sůl, nasekaná bazalka
náplň : 500 g rajčat, cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 2 barevné papriky, 200 g tvrdého sýra, 150 šunky, 100 g oliv, sůl, pepř, oregano, bazalka, olej

Smícháme mouku, vajíčko, olej, sůl a vodu a připravíme těsto a jemně přimícháme bazalku. Necháme cca půl hodiny odpočinout. Spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata. Zpěníme na oleji cibulku a česnek, přidáme rajčata a dusíme dokud směs nezhoustne. Osolíme, opepříme, přidáme podle chuti oregáno a bazalku. Vyválenou tenkou placku těsta potřeme olejem, na polovinu rozložíme šunku, rajčata, nakrájenou papriku, olivy, nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a srolujeme. Potřeme olejem, posypeme sýrem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat