14. září 2010

Hruškový závin

400 g listového těsta, 3 pevné hrušky, 3 lžíce strouhanky, vanilkový cukr, 30 g másla, skořice, 60 g sušených meruněk, 40 g vlašských jader,rozšlehané vejce na potření
Listové těsto vyválíme na obdélník přibližně 5 mm silný a opatrně ho přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Střední část připraveného plátu těsta pečlivě potřeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou ( místo strouhanky lze použít rozdrcené piškoty ). Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a polovinu z nich poklademe ve vyšší vrstvě na strouhanku. K nim pak přidáme nakrájené sušené meruňky a také půlky jader vlašských ořechů. Přikryjeme zbytkem nakrájených hrušek, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a lehce zakapeme rozpuštěným máslem. Těsto přeložíme přes hrušky a okraje pevně zatlačíme. Potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby předehřáté na 210°C a pečeme asi 20 minut. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí nakrájíme na kousky.

Žádné komentáře:

Okomentovat