13. září 2010

Tiramisu

500 g sýra mascarpone (místo něj můžeme použít lučinu), 4 vejce, 4 lžíce cukru, 2 dl kávy, 1 dl marsaly nebo sherry či bílého dezertního vína, 200 g cukrářských piškotů, kakao na posypání
V první fázi přípravy nejprve oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme v míse, z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkové směsi přidáme lžíci práškového cukru a postupně, za stálého míchání, přidáváme italský sýr mascarpone nebo českou lučinu či žervé. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, aby se nerozbil. Cukrářské piškoty namáčíme v oslazené kávě a klademe je do formy jeden vedle druhého. Poté je pokapeme marsalou nebo sladkým dezertním vínem a potřeme vaječnou směsí. Vytvoříme další vrstvu a celý moučník pak posypeme kakaem. Tiramisu dáme do chladničky a necháme nejméně dvě až tři hodiny uležet. Doba přípravy 60 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat