17. září 2010

Vepřova kýta s brokolicí

40 dkg vepřová kýta, 25 dkg žampiony, brokolice, zeleninový bujón, feferonka, olej, mléko, hladká mouka, zakysaná smetana, těstoviny, křen, sýr cihla
Kýtu nakrájet na nudličky,opékat na oleji,osolit,opepřit,podlévat teplou vodou, přidat zeleninový bujón a feferonku. To vše podusit téměř do měkka. Přidat žampiony nakrájené na větší plátky,menší brokolici rozebranou na růžičky. Dusit ještě asi 10 min. V 0,5l mléka rozmíchat lžíci hladké mouky. Přidat k masu a zelenině a za stálého míchání krátce povařit. Nakonec se přidá zahřátá zakysaná smetana(dá-li se studená z lednice,mohla by se srazit). Podáváme s těstovinami. Pro zvýšení pikantnosti můžeme hotové jídlo posypat jemně nastrouhaným křenem nebo strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat