17. září 2010

Telecí v tuňákovou omáčkou

600 g teleciho ořechu, 750 ml suchého vína, celer, mrkev, cibule, bobkový list, 2 hřebíčky
S přípravou začínáme den předem.telecí ořech naložíme do vína spolu s celerem, mrkví, pokrájenou cibulí,bobkovým listem a hřebíčkem. Za 24 hodin přidáme k masu lžíci soli,doplníme vodu, aby maso bylo celé ponořené. Maso vaříme hodinu na mírném ohni v nezakrytém hrnci a pak ho dáme vychladnout. Na omáčku použijeme tunáka ve vlastní štávě z konzervy. Necháme ho okapat a rozmixujeme ho spolu se žloutky,kapary-2 lžíce, štávou z citronu a 2 lžíce vinného octa. Během mixování přidáváme pomalu olej. Nakonec omáčku opepříme,osolíme. Touto omáčkou polijeme maso nakrájené na tenoučké plátky a vše necháme 3-4hodiny v lednici. Jako přílohu podáváme bílý chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat