22. dubna 2010

Vepřové žebra na chilly

2500 g očištěný vepřový bok s kostí, 1 konzerva uzených chilly papriček, 3 sušené chilly papričky,
4 čerstvé, 1 hlavička česneku , 2 citrony, sůl,10 tortil, 4 čerstvé chilly papričky, koriandr, čerstvá cibulka i s natí, 600 g nastrouhaného sýra Čedar ( můžeme nahradit jiným druhem), 500 g kysaná smetana
Vepřová žebra necháme v celku pouze nařežeme  do křížků. Vytvoříme směs z nasekaných chilly papriček (všechny  3 druhy), česneku, soli, citronové šťávy a kůry. Tuto směs důkladně vetřeme do masa a to necháme v chladu odležet do druhého dne. Pečeme v troubě nebo na grilu. Nasekáme čerstvé chilly, koriandr a cibulku i s natí. Tímto posypeme tortilu přidáme strouhaný sýr přiklopíme druhou tortilou a pečepeme v troubě nebo na pánvi nasucho.  Žebra nakrájíme na kusy a přikusujeme plněnou tortilu kterou máčíme v kysané smetaně.

Žádné komentáře:

Okomentovat