22. dubna 2010

Polská specialita

menší hlávka bílého zelí  (1 kg), 1 kg kyselého zelí, vepřové žebro, uzené žebro nebo bůček, hovězí maso (kližka atd.), salám nebo klobása, cibule, bobkový list, nové koření, pepř,sůl, kmín, vegeta, 1 rajský protlak, červená paprika, 1 gulášová kostka nebo koření do bigosu,sádlo, sušený nebo čerstvý česnek
Nakrájet hlávkové zelí na nudličky, posolit a vařit doměkka, kyselé zelí propláchnout vodou a také vařit doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme na kostky pokrájený sálám nebo klobásu, lehce osmahneme pak přidáme uvařené maso popř. bůček a přimícháme koření. Až je měkké obojí zelí, smícháme je dohromady  a  přidáme osmahlé maso s kořením, necháme převařit a podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat