22. dubna 2010

Steaky s cibulí

2 hovězí steaky ale je možno použít i vepřovou kýtu, krkovici nebo kuřecí řízky (nejlépe stehenní), 1-2 velké cibule, olivový olej 

Na marinádu : 5 polévkových lžic červeného vína (drůbeží maso bílé), 2 lžíce sojové omáčky,1 lžíce dijonské hořčice, 1 kávová lžička cukru, nejlépe hnědého, 1/2 lžičky mletého pepře
Nejprve si připravíme marinádu smícháním výše uvedených ingrdiencí. Místo vína lze použít i 1 lžíce vinného octa + 4 lžíce vody. Do marinády vložíme maso. Zatím, co se maso marinuje, nakrájíme cibuli na kolečka a smažíme ji do zlatova asi 3 minuty na rozpáleném olivovém oleji. Po té ji přendáme stranou, ale uchováváme v teple. Na pánvi po cibuli orestujeme maso, které jsme vyndali děrovanou naběračkou z marinády. Když je maso skoro hotové, přidáme zbytek marinády a necháme jí maso "obalit". Na steak na talíři navršíme pořádný kopec předem připravené cibule. Podáváme buď s brambory v jakékoliv úpravě nebo na opečeném toastu.

Žádné komentáře:

Okomentovat