22. dubna 2010

Banánový špiz

1 čerstvý banán, kuřecí prsa, sůl, pepř, sladká paprika, slanina, cibule, sojová omáčka, kečup, smetana, olej, parmazán, česnek, hořčice, špejle
Vezmeme kuřecí prsa a z nich naděláme tenké řízečky, banán nakrájíme na špalíčky. Kuřecí maso osolíme, opepříme, okořeníme. Do masa zabalíme kousky banánu a napícháme střídavě se slaninou na špejle. Sosík uděláme tak, že osmahneme cibulku do hněda a lehce podlijeme vodou. Přidáme trošku kečupu, česneku a sojové omáčky a hořčici. Když se vše zpění do varu, přilijeme smetanu. Sos odstavíme. Podáváme s kroketami nebo americkým bramborem. Po naaranžování na talíř špíz zasypeme parmazánem a přelijeme sosíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat