22. dubna 2010

Medajlóniky

nastrouhané brambory, mouka, česnek, majoránka, sůl, vejce, rostlinný olej, panenská svíčková, kysané zelí, šunka, anglická, uzený eidam, hermelín, hořčice, čerstvý pepř, koření gurmán

Nejprve si připravíme kvalitní bramborákové těsto ze strouhaných brambor , nejlépe na jemno, alespoň dvou vajec, dochutíme majoránkou(ale opatrně), lisovaným česnekem a solí, těsto jemně zahustíme hladkou moukou, jak se říká zaprášíme, abychom neměli moučňáky. Těsto necháte jen chvíli odstát, neděláme dopředu, neboť by nám zhnědlo a tak bychom potom ztratili zlatou barvu bramboráčků. Rozehřejem si nejlépe na lívanečníku trochu tuku a klademe do těchto ok nachystané těsto, ale je asi napůl výšky oka. Potom dáme do každého z nich asi tak 3 mm medajlonek panenské svíčkové, na který jsme předtím mázli hořčici a štípli gurmán koření a dále přidáme na každý medajlonek jinou ingredienci - tzn. šunku, anglickou slaninu, hermelín a uzený sýr,poté ještě do všech přidáme čerstvě mletý pepř, případně špetečku soli dle chuti a všechny doplníme druhou vrstvou bramborákového těsta. Smažíme pomalu, abychom se nám těsto dobře propeklo a nepřipálilo (doporučuji pánev nebo lívanečník s nepřilnavým dnem). Jednou nebo dvakrát medajlonek při smažení obrátíme. Smažíme asi 6 minut, pokud si nejsme jisti, že i uvnitř je hotov, je možné ještě na chvíli dát do mikrovlnné trouby. Nakonec medajlonky naklademe na talíř a ozdobíme každý z nich vrstvou kysaného zelí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat