22. dubna 2010

Morská pochúťka

100 g mořská štika, 200 g vyloupané krevety, 100 g kořenová zelenina, 2 dcl mléko, tavený sýr ,zelená petrželka, červená feferonka, sůl
V malém množství lehce osolené vody krátce povaříme mořskou štiku, vyjmeme a oddělené maso rozmělníme na malé kousky. V téže vodě dáme uvařit na drobno pokrájenou kořenovou zeleninu. Po změknutí přidáme na drobné kousky nakrájené krevety, maso z mořské štiky a krátce povaříme. Tavený sýr rozmačkáme vidličkou v mléce, přilijeme do zeleniny s krevetami a rybou a opět přivedeme k varu, krátce za stálého míchání povaříme až dosáhneme husté konzistence. Podáváme v miskách teplé nebo studené, ozdobíme petrželkou a na kolečka nakrájenou feferonkou. Jako příloha je doporučen bílý nebo toustový chléb, k pití bílé víno Chardonnay.

Žádné komentáře:

Okomentovat