Steaky osolíme a jemně posypeme grilovacím kořením z obou stran. Do zapékací mísy vysypeme mraženou zeleninovou směs, lečo i porek. Na zeleninu poklademe plátky masa, polejeme kečupem, zalejeme smetanou a jemně posypeme Vegetou. Nakonec poklademe plátky másla a podlejeme trochou vývaru nebo vody asi 250 ml. Přiklopíme a dáme péct do trouby. Dle potřeby malinko podlejeme. Až je maso měkké je jídlo hotové. Vznikne nám vynikající lehká omáčka. Jako příloha se nejlépe hodí těstoviny nebo rýže.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
22. dubna 2010
Rychlá kuřecí dobrota
4 ks kuřecí steak nebo vykostěné králičí maso, sůl, grilovací koření, Vegeta nebo Podravka, 2 dcl sladkého kečupu, 250 ml smetany ke šlehání, voda nebo kuřecí vývar na podlití, 1 sáček mražená zeleninová směs(mrkev, kukuřice, hrášek), 1 sáček mraženého zeleninového leča, 1 porek nebo hrst mraženého porku, 2 plátky másla
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat