22. dubna 2010

Špagety Kuala Lumpur

1 kg hovězího nebo vepřového masa, 500 g špaget, 200 g hub, 200 g kořenové zeleniny, malou hlávku zelí,4 vejce, 150 g ořechů nebo mandlí, kmín
na marinádu : 1 velkou cibuli, 1 vejce, 2 polévkové lžíce Solamylu, 2 lžíce sojové omáčky, čtvrt lžičky soli, 1 lžičku kari, čtvrt lžičky chilli, sůl, pepř
Maso nakrájejte na proužky a osolte. Připravte si marinádu: Cibuli nasekejte, přiejte rozšlehané vejce a další přísady, promíchejte a vlijte na maso. Nechte uležet 12 hodin. Zelí a kořenovou zeleninu nakrájejte na nudličky a poduste na oleji. Houby poduste na kmínu a smíchejte se zeleninou. Maso i s marinádou osmahněte na rozpáleném oleji a pak poduste doměkka. Špagety uvařte, sceďte a smíchejte s dušenou zelenino-houbovou směsí, masem a sekanými ořechy. Zapečte v pekáči vymazaném tukem, 10 minut před dokončením zalijte rozšlehanými vejci a ještě dopečte.

Žádné komentáře:

Okomentovat