28. února 2013

Makaróny s ragú z mletého masa a hub


10 g sušených hříbků,2 cibule 2 karotky, kousek celeru, malý pórek, stroužek česneku,3 lžíce olivového oleje, 300 g míchaného mletého masa , bobkový list, 850 g oloupaných sterilovaných rajčat, 1/4 l červeného vína, sůl, pepř, 375 g makarónů, svazek petrželky, bazalka, rozmarýn, oregano 

Houby dáme do mísy, přelijeme teplou vodou a necháme 2 hodiny stát. Cibuli, karotku, celer a pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme. Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme zeleninu a česnek a krátce opečeme. Přidáme bobkový list, rajčata se šťávou, mleté maso a 1 hodinu volna vaříme. Občas promícháme. Po 1/2 hodině přidáme houby a víno. Po 45 minutách dáme zvlášť vařit makaróny. Ragú okořeníme a přidáme sekanou petrželku. Dáme na hotové makaróny.

Žádné komentáře:

Okomentovat