1. března 2013

Bylinkové špagety s paprikami

400 g bylinkových špaget, 4 lžíce oleje ,300 g hovězí svíčkové, 100 g prorostlé uzené slaniny,  cibule , feferonka ,červený paprikový lusk, zelený paprikový lusk ,100 g černých a zelených oliv ,konzerva sterilovaných rajčat , šálek zahuštěné pečeňové omáčky , lžička mleté papriky ,0,5 lžičky kari , sůl, pepř ,svazek pažitky

Těstoviny uvaříme „al dente“. Olej rozehřejeme na velké pánvi, osmahneme na něm na malé kousky nakrájené maso a vyjmeme je z tuku. Ve zbylém tuku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme usekanou cibuli a feferonku a osmahneme. Přidáme na proužky nakrájené papriky a osmahneme do sklovita. Přidáme olivy, rajčata a pečeňovou omáčku a svaříme. Ochutíme paprikou, kari, solí a pepřem. Vmícháme maso a krájenou pažitku. Prohřejeme. Těstoviny nechám okapat, upravíme na talíře a přidáme ragú.

Žádné komentáře:

Okomentovat