Vepřovou
panenskou nakrájíme na nudličky a marinujeme se střikem citrónové šťávy.
Usekáme očištěnou feferonku, šalotky a papriku. Olej rozehřejeme na pánvi.
Rozpustíme na něm máslo a přidáme proužky masa. Osolíme a opepříme a 3 minuty
opékáme. Zaprášíme paprikou, vyjmeme odpěňovačkou a dáme na teplo. Ve vzniklé
šťávě osmahneme cibuli, přidáme česnek, feferonku a papriku a dusíme 5 minut.
Mezitím dáme vařit nudle. K cibuli dáme kukuřici i s nálevem. Necháme
jednou přejít var. K zelenině přidáme maso a kostičky okurky. Prohřejeme,
ale nevaříme. Promícháme s těstovinami. Okořeníme Tabascem nebo chilli a sypeme
petrželkou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
1. března 2013
Ostré vepřové filety s těstovinami
500 g vepřové panenské ,střik
citrónové šťávy ,3 malé cibule nebo šalotky ,malá pálivá feferonka (čerstvá
nebo naložená), paprikový lusk ,3 lžíce
oleje ,30 g másla nebo margarinu, sůl, pepř, sladká mletá paprika ,375 g
těstovin ,2 pikantní okurčičky, malá konzerva kukuřičných zrn ,4-5 lžic vývaru ,střik
Tabasca ,svazek petrželky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat