1. března 2013

Ostré vepřové filety s těstovinami

500 g vepřové panenské ,střik citrónové šťávy ,3 malé cibule nebo šalotky ,malá pálivá feferonka (čerstvá nebo naložená),  paprikový lusk ,3 lžíce oleje ,30 g másla nebo margarinu, sůl, pepř, sladká mletá paprika ,375 g těstovin ,2 pikantní okurčičky, malá konzerva kukuřičných zrn ,4-5 lžic vývaru ,střik Tabasca ,svazek petrželky

Vepřovou panenskou nakrájíme na nudličky a marinujeme se střikem citrónové šťávy. Usekáme očištěnou feferonku, šalotky a papriku. Olej rozehřejeme na pánvi. Rozpustíme na něm máslo a přidáme proužky masa. Osolíme a opepříme a 3 minuty opékáme. Zaprášíme paprikou, vyjmeme odpěňovačkou a dáme na teplo. Ve vzniklé šťávě osmahneme cibuli, přidáme česnek, feferonku a papriku a dusíme 5 minut. Mezitím dáme vařit nudle. K cibuli dáme kukuřici i s nálevem. Necháme jednou přejít var. K zelenině přidáme maso a kostičky okurky. Prohřejeme, ale nevaříme. Promícháme s těstovinami. Okořeníme Tabascem nebo chilli a sypeme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat