1. března 2013

Ragú ze zvěřiny s liškami


1 kg masa ze zvěřiny, bez kostí, 80 g uzené slaniny ,0,5 l vody ,1/4 l červeného vína ,2 lžíce rajčatového protlaku ,sůl, pepř ,lžička cukru ,40 g mouky ,5 lžic kondenzovaného mléka ,2 lžíce sladkokysele naloženého ovoce ,1/4 konzervy sterilovaných lišek (140 g) ,375 spätzlí

Maso dobře opláchneme, zbavíme kůže a osušíme. Nakrájíme na kostičky. Slaninu rozpustíme na pánvi. Přidáme maso a po všech stranách opékáme 10 minut. Zalijeme vodou a červeným vínem. Krátce povaříme. Okořeníme protlakem, solí, pepřem a cukrem. Dusíme při nižší teplotě 1 hodinu. Zahustíme moukou rozkvedlanou v kondenzovaném mléce. Uvaříme těstoviny. Naložené ovoce usekáme a spolu s naloženými liškami dáme do ragú. Necháme chvíli táhnout, pak promícháme s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat