1 kg masa ze zvěřiny, bez kostí, 80
g uzené slaniny ,0,5 l vody ,1/4 l červeného vína ,2 lžíce rajčatového protlaku
,sůl, pepř ,lžička cukru ,40 g mouky ,5 lžic kondenzovaného mléka ,2 lžíce
sladkokysele naloženého ovoce ,1/4 konzervy sterilovaných lišek (140 g) ,375
spätzlí
Maso
dobře opláchneme, zbavíme kůže a osušíme. Nakrájíme na kostičky. Slaninu
rozpustíme na pánvi. Přidáme maso a po všech stranách opékáme 10 minut.
Zalijeme vodou a červeným vínem. Krátce povaříme. Okořeníme protlakem, solí,
pepřem a cukrem. Dusíme při nižší teplotě 1 hodinu. Zahustíme moukou
rozkvedlanou v kondenzovaném mléce. Uvaříme těstoviny. Naložené ovoce usekáme a
spolu s naloženými liškami dáme do ragú. Necháme chvíli táhnout, pak promícháme
s těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat