1. března 2013

Ostré hovězí ragú


1,5 kg hovězího masa, 3 lžíce oleje ,2 velké cibule ,3 stroužky česneku ,rovná lžíce mletého zázvoru, 4 rovné lžíce kari ,2 lžičky semen černé hořčice ,sůl , lžíce octa, 2 červené feferonky ,3 velká rajčata ,3/4 l masového vývaru ,625 g makarónů

Maso nakrájíme na středně velké kostky, cibuli a česnek usekáme. Olej rozehřejeme, cibuli v něm podusíme, přidáme česnek, zázvor, kari, hořčičná semínka a při nižší teplotě 3 minuty restujeme. Přidáme sůl a ocet, kousky masa a zamícháme. Přidáme drobně pokrájeno feferonky, oloupaná a pokrájená rajčata a vývar a při nižší teplotě dusíme nejméně 1,5 hodiny. Tekutina se musí téměř vydusit. Do ragú vmícháme nudle uvařené „al dente“.

Žádné komentáře:

Okomentovat