28. února 2013

Letní kuřecí pokrm s nudlemi


2 šalotky ,400 g hříbků (nebo jiných hub) ,středně velká okurka ,grilované nebo pečené kuře, 375 g širokých nudlí ,30 g másla ,1/5 l drůbežího vývaru ,1/10 l suchého bílého vína ,tymián ,2 žloutky ,lžíce smetanového zákysu ,sůl, bílý pepř , svazek kopru

Šalotky jemně usekáme, houby očistíme a nakrájíme na lupínky, okurku oloupeme, rozpůlíme po délce a nakrájíme na jemné hranolky. Kuře vykostíme a pokrájíme na malé kousky. Šalotky podusíme na másle. Současně dáme vařit nudle. Okurky přidáme na 2-3 minuty k šalotce, pak přidáme houby, za míchání podusíme 1 minutu. Přidáme vývar, tymián a víno a přikryté dusíme 10 minut. Pak vložíme maso a prohřejeme. Žloutky, smetanový zákys, sůl, pepř rozkvedláme a vmícháme do ragú. Ragú pak promícháme s okapanými nudlemi. Zjemníme sekaným koprem.

Žádné komentáře:

Okomentovat