2 šalotky ,400 g hříbků (nebo jiných
hub) ,středně velká okurka ,grilované nebo pečené kuře, 375 g širokých nudlí ,30
g másla ,1/5 l drůbežího vývaru ,1/10 l suchého bílého vína ,tymián ,2 žloutky ,lžíce
smetanového zákysu ,sůl, bílý pepř , svazek kopru
Šalotky
jemně usekáme, houby očistíme a nakrájíme na lupínky, okurku oloupeme,
rozpůlíme po délce a nakrájíme na jemné hranolky. Kuře vykostíme a pokrájíme na
malé kousky. Šalotky podusíme na másle. Současně dáme vařit nudle. Okurky
přidáme na 2-3 minuty k šalotce, pak přidáme houby, za míchání podusíme 1
minutu. Přidáme vývar, tymián a víno a přikryté dusíme 10 minut. Pak vložíme
maso a prohřejeme. Žloutky, smetanový zákys, sůl, pepř rozkvedláme a vmícháme
do ragú. Ragú pak promícháme s okapanými nudlemi. Zjemníme sekaným koprem.
Žádné komentáře:
Okomentovat