1. března 2013

Zelené nudle s krémem a houbami


375 g širokých zelených nudlí ,125 g čerstvých žampiónů, 1/2 citrónu, sůl, mletý pepř , stroužek česneku ,50 g ovčího sýra ,1/5 l smetany ,4 lžíce jogurtu ,cukr ,lžíce kaparů ,1,5 lžíce sardelové pasty ,lžíce oleje ,4 lžíce sekaných míchaných bylinek
Nudle uvaříme „al dente“. Žampióny očistíme, nakrájíme na lupínky a okyselíme citrónovou šťávou. Česnek utřeme, rovněž tak ovčí sýr. Utřeme se smetanou a jogurtem do hladka, ochutíme sardelovou pastou a pepřem. Nakonec vmícháme kapary, žampióny a bylinky. Studený krém dáme na okapané nudle a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat