28. února 2013

Kuře po tessinsku

20   sušených hříbků , kuře ,sůl, pepř , lžíce mouky ,750 g rajčat, malá cibule , stroužek česneku, 6 lžic oleje, 1/4 l drůbežího vývaru, 1/10 l červeného portského vína, 2 lžíce citrónové šťávy, 250 g špaget nebo širokých nudlí , lžíce rozemnuté majoránky, 6 lžic smetany, lžíce kečupu

Houby namočíme na 3-4 hodiny do 1/8 l vody. Kuře rozdělíme na porce, osolíme a lehce obalíme v mouce. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a dužinu pokrájíme. Cibuli usekáme, česnek utřeme. Rozehřejeme olej a porce masa na něm opečeme kolem dokola do zlatohněda. Přidáme na 3-4 minuty cibuli, na 1 minutu česnek. Pak přidáme houby včetně nálevu, vývar, víno a citrónovou šťávu. Při nižší teplotě přikryté dusíme do měkka 35 minut. Zatím uvaříme těstoviny „al dente“. Porce kuřete vyjmeme z hrnce, omáčku zjemníme smetanou a majoránkou, ochutíme kečupem, případně ještě solí a pepře a promícháme s těstovinami. Na to položíme porce kuřete a hned podáváme.Místo celého kuřete můžeme použít také čerstvá nebo mražená kuřecí stehna.

Žádné komentáře:

Okomentovat