1. března 2013

Špagety s masovými knedlíčky a hráškem


500 g míchaného mletého masa , cibule , žemle , vejce ,sůl , lžíce zeleného pepře, mletá sladká paprika ,1-2 lžíce strouhanky ,100 g oleje ,375 g špaget ,200 g vařeného mladého hrášku, tymián ,střik citrónové šťávy nebo bílého vína, 8 lžic masového vývaru

Mleté maso nejlépe s nakrájenou cibulí ještě jednou jemně umeleme. Žemli namočíme a vymačkáme a propracujeme s masem, cibulí, vejcem, solí, rozmačkaným zeleným pepřem. Když je hmota řídká, přidáme strouhanku. Tvarujeme knedlíčky. Knedlíčky opékáme na rozpáleném oleji po všech stranách 8 minut. Uvaříme špagety. Ke knedlíčkům přidáme hrášek, tymián, citrónovou šťávu nebo víno a vývar a prohřejeme. Ochutíme a promícháme s hotovými těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat