500 g míchaného mletého masa ,
cibule , žemle , vejce ,sůl , lžíce zeleného pepře, mletá sladká paprika ,1-2
lžíce strouhanky ,100 g oleje ,375 g špaget ,200 g vařeného mladého hrášku, tymián
,střik citrónové šťávy nebo bílého vína, 8 lžic masového vývaru
Mleté
maso nejlépe s nakrájenou cibulí ještě jednou jemně umeleme. Žemli
namočíme a vymačkáme a propracujeme s masem, cibulí, vejcem, solí, rozmačkaným
zeleným pepřem. Když je hmota řídká, přidáme strouhanku. Tvarujeme knedlíčky.
Knedlíčky opékáme na rozpáleném oleji po všech stranách 8 minut. Uvaříme
špagety. Ke knedlíčkům přidáme hrášek, tymián, citrónovou šťávu nebo víno a
vývar a prohřejeme. Ochutíme a promícháme s hotovými těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat