1. března 2013

Makaróny po toskánsku


4 lžíce oleje ,400 g telecího masa,  cibule ,200 g čerstvých žampiónů ,2 lžíce mouky ,šálek masového vývaru, 0,5 šálku bílého vína ,pohár smetanového zákysu , sůl, pepř ,několik kapek worcesterské omáčky, 80 g plísňového sýra ,400 g makarónů ,100 g ovčího sýra ,svazek pažitky

Dáme vařit makaróny. Na velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm na kousky nakrájené maso. maso vyjmeme a dáme na teplo. Na zbylém tuku necháme zesklovatět na kostičky krájenou cibuli. K cibuli přidáme na plátky krájené žampióny a krátce osmahneme. zaprášíme moukou, rozředíme vývarem a vínem a povaříme na omáčku. Vmícháme smetanový zákys. Ochutíme solí, pepřem a worcesterskou omáčkou. Do omáčky vmícháme maso a plísňový sýr. makaróny necháme dobře okapat, dáme na talíře, rozdělíme na to omáčku a posypeme ovčím sýrem a pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat