4 lžíce oleje ,400 g telecího masa, cibule ,200 g čerstvých žampiónů ,2 lžíce
mouky ,šálek masového vývaru, 0,5 šálku bílého vína ,pohár smetanového zákysu , sůl,
pepř ,několik kapek worcesterské omáčky, 80 g plísňového sýra ,400 g makarónů ,100
g ovčího sýra ,svazek pažitky
Dáme
vařit makaróny. Na velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm na kousky
nakrájené maso. maso vyjmeme a dáme na teplo. Na zbylém tuku necháme
zesklovatět na kostičky krájenou cibuli. K cibuli přidáme na plátky krájené
žampióny a krátce osmahneme. zaprášíme moukou, rozředíme vývarem a vínem a
povaříme na omáčku. Vmícháme smetanový zákys. Ochutíme solí, pepřem a
worcesterskou omáčkou. Do omáčky vmícháme maso a plísňový sýr. makaróny necháme
dobře okapat, dáme na talíře, rozdělíme na to omáčku a posypeme ovčím sýrem a
pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat