31. srpna 2010

Kapr v obalu

kapr, olej nebo tuk na smažení
na marinádu : menší palice česneku, sůl, kávová lžička koření "avokádo"ryby, kávová lžička oleje,
na obal : 1/4 kg hladké mouky, polévková lžíce mleté papriky, kávová lžička mletého chilli koření
Marináda:  Česnek rozetřeme se solí a kořením, zakapeme olejem a rozmícháme na kašičku. Kapra nakrájíme na podkovy, kůži křížem jemně nařízneme, ze všech stran řádně potřeme marinádou a dáme na 2-4h. do lednice odležet (čím déle, tím lépe). Obal: Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou a chilli kořením. Množství ingrediencí je odhadem, obal má být načervenalý, mírně palčivý. Odležené podkovy z kapra ze všech stran řádně obalíme tak, aby marináda přes mouku neprosakovala a při častém obracení dozlatova na oleji osmažíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat