30. dubna 2013

Zeleninová polévka ze severu

1 l vývaru, brambory, kostka bujon, 2 papriky, 2 rajčat, konzerva mix hrášek, kukuřice, mrkev, kousek kapusty, 2 lžíce rýže, vejce, lžíce Maggi tekuté koření, 25 dkg šunkového salámu, 40 dkg kuřecího masa

Maggi bujon dáme rozpustit do vývaru. Brambory, papriky, rajčata, kapustu, salám, maso nakrájíme na kostičky, popřípadě na plátky. Zeleninu z plechovky necháme okapat a propláchneme. Do vývaru vložíme rýži. Tak po 5 minutách po rýži přidáme maso a brambor. Po dalších 5 minutách vložíme zbytek zeleniny. Před dokončením zalijeme rozkvedlaným vejcem a řádně promícháme. Polévka je hotová dle měkkosti brambor.

Žádné komentáře:

Okomentovat