30. dubna 2013

Celerová smetanová polévka s hruškou

hruška, 4 lžíce portského vína, 2 cibule, 4 celery, 3 lžíce oleje, 450 ml vody, kostka Maggi Zeleninového bujónu, 125 g sladké smetany, 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů

Hrušku omyjeme, rozpulíme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostky a naložíme na 30 minut do portského vína. Cibule oloupeme, nasekáme nadrobno. Celer očistíme, omyjeme, nakrájíme na jemné proužky. Zelenou část nasekáme a dáme stranou.Na rozpáleném oleji podusíme cibuli a celer. Přilijeme vodu, uvedeme do varu. Rozpustíme v ní Maggi zeleninový bujón a vše necháme cca 10 min. vařit.Sladkou smetanu přidáme do polévky a vše rozmixujeme na kaši. Přidáme kostičky hrušky a necháme chvíli rozležet. Vlašské ořechy opražíme na pánvi dozlatova a nasypeme je na polévku. Náš tip:Polévku nalejeme do polévkových šálků. Ozdobíme zeleným celerem.

Žádné komentáře:

Okomentovat