30. dubna 2013

Zeleninová polévka s kopřivovým svítkem

svazek mladých kopřiv, 200 ml mléka, 2 vejce, sůl muškátový květ, 1 l zeleninového vývaru, 50 g mražené cukrové kukuřice, 2 naťové cibulky, ½ lžíce polévkového koření, petrželku na ozdobení

Z kopřiv otrháme lístky, spaříme je vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. Vychladlé kopřivy jemně nasekáme či rozmixujeme. Mléko prošleháme s vejci, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a vmícháme kopřivy. Svítek vaříme zvolna ve vodní lázní 15 minut. Hotový necháme zchladnout a potom jej nakrájíme na kostičky. Do vroucího zeleninového vývaru vsypeme kukuřici a 5 minut je povaříme. Mezitím očistíme cibulky, nakrájíme je na kolečka a přidáme do vývaru. Polévku dochutíme polévkovým kořením a promícháme. Nakrájený svitek rozdělíme do talířů, přilijeme polévku a ozdobíme nasekanou petrželkou.zeleninova-polevka s koprivovym svitkem


Žádné komentáře:

Okomentovat