30. dubna 2013

Tykvová polévka s krevetami

400 g dužiny z tykve, cibule, 2 lžíce oleje, 700 ml vývaru, 125 ml smetany, sůl, pepř, cukr, feferonka, 150 g syrových loupaných krevet

Dužinu nakrájíme nahrubo a společně s cibulí osmahneme na lžíci oleje. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut doměkka. Poté polévku rozmixujeme a přecedíme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Feferonku omyjeme, osušíme ubrouskem, podélně rozpůlíme, vyřízneme semeník a lusk nadrobno nakrájíme. Krevety opékáme na lžíci rozehřátého oleje asi 3 minuty, přidáme feferonku. Krevety rozdělíme do hlubokých talířů, zalijeme tykvovou polévkou a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat