29. dubna 2013

Luštěninová polévka

400 g kuřecích prsíček, lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 300 g celeru, 850 ml konzerva bílých fazolí, 425 ml konzerva červených fazolí, konzerva cizrny, konzerva kukuřice, 800 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř, majoránka, mletá paprika, 4 bagety

Kuřecí maso opečeme na oleji dozlatova,vyjmeme a ve výpeku osmahneme najemno prolisovaný česnek a celer.Bílé a červené fazole,cizrnu a kukuřici propláchneme vodou a necháme dobře okapat.Přidáme k celeru,přilijeme vývar, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a na mírném ohni dusíme asi 15 minut. Řízky vložíme do hrnce a prohřejeme.Rozdělíme na talíře a ozdobíme majoránkou.Podáváme s bagetou.

Žádné komentáře:

Okomentovat