29. dubna 2013

Maďarská fazolová polévka

200 g bílých fazolí, 150 g kořenové zeleniny, cibule, 50 g slaniny, 2 lžíce oleje, 40 g hladké mouky, 2 lžíce mleté papriky, klobása, sůl, nať ze 2 cibulek

Fazole propláchneme a na noc namočíme do vody. Druhý den je v čerstvé vodě uvaříme. Když jsou fazole téměř měkké, osolíme je a přidáme k nim očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Vše dovaříme doměkka. Slaninu na nudličky s nakrájenou cibulí orestujeme na oleji. Přidáme mouku a osmahneme ji. Jíšku zaprášíme papričkou, zalijeme trochou studené vody, rozmícháme a přidáme do hrnce s fazolemi. 15 minut povaříme a nakonec přidáme kolečka klobásy a nadrobno nasekanou cibulovou nať.

Žádné komentáře:

Okomentovat