30. dubna 2013

Mexická zeleninová polévka

250 g fazolí, 6 stroužků česneku, 2 cibule, 2 zelené feferonky, lžíce sádla, 850 ml rajčat, cuketa, 100 g sterilované kukuřice, 100 g klobásy, sůl, pepř, tabasco, koriandr 

Propereme fazole, přelijeme je 1 l vody a necháme přes noc stát.Oloupeme cibuli s česnekem a drobně posekáme. Feferonky nakrájíme na malé kousky. Vše osmahneme na sádle, přidáme fazole i s vodou a zvolna vaříme 90 - 120 minut. Podle potřeby přilijeme další vodu. Rajčata rozmačkáme na kousky a asi po 60 minutách je dáme do polévky. Cukety očistíme. Oloupeme klobásy a nakrájíme spolu s kukuřicí a cuketou na kolečka. Dáme je do polévky, ale nevaříme déle než 10 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem a tabascem. Posypeme lístky koriandru.

Žádné komentáře:

Okomentovat