29. dubna 2013

Jahodová polévka se sněhovými nočky

110 g cukru, 0,5 l rybízového džemu, jablko, 2 lžíce škrobu, 500 g jahod, bílek, vanilkový cukr

Zhruba 80 g cukru necháme lehce zkaramelizovat. Jakmile začne zlátnout, zalijeme ho rybízovou šťávou a promícháme. Necháme krátce povařit. Oloupeme a rozčtvrtíme jablko. Vykrojíme jádřinec a nakrájíme na plátky. Dáme je do vařící šťávy a zhruba 3 minuty povaříme. V troše chladné vody rozpustíme škrob. Nalijeme ho do polévky a krátce provaříme. Jahody očistíme a nakrájíme na malé kousky. Nasypeme je do polévky a necháme ji vychladnout. 
Z bílku ušleháme tuhý sníh. Po lžících do něj zašleháme zbývající cukr a vanilkový cukr. V hrnci přivedeme k varu vodu. Lžící nabíráme ze sněhové hmoty malé nočky a sázíme je do vroucí vody. Asi po 3 minutách je opatrně vyjmeme. Polévku nalijeme do misek, na ní dáme nočky.

Žádné komentáře:

Okomentovat