3. srpna 2012

Zapékané medailónky

500 g vepřové kýty, 250 g žampiónů, 2 lžičky rajského protlaku, 2 lžíce rostlinného oleje, 40 g másla, 1.25 dl smetany, sůl,
omáčka Mornay: 3 žloutky, 80 g másla, lžička worcestrové omáčky, 100 g ementálu, 0,5 citrónu, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka, sůl, mletý pepř,mletý pepř

Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali,podusíme na větší kousky nakrájené žampióny, pak přidáme rajský protlak a smetanu. Po chvilce touto šťávou zalejeme medailónky v zapékací míse.
Připravíme si omáčku Mornay. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo,worchester, strouhaný ementál, mouku, pepř a sůl tak dlouho, až omáčka zhoustne. Potom teprve přidáme šťávu z citrónu.
Na každý medailónek navrstvíme kupičku omáčky Mornay, mísu dáme do horké trouby a do růžova zapečeme. Příloha: vařené brambory sypané zelenou petrželkou

Žádné komentáře:

Okomentovat