3. srpna 2012

Paštika z kachních jater

500 g kachních jater (mohou být jakákoliv drůbeží), 750 g vepřového bůčku, 4 lžíce koňaku (nebo Madeira), mletý pepř, sůl, muškátový oříšek, 50 g slaniny

Nejdříve nakrájíme necelou třetinu jater na půlcentimetrové plátky a dáme je stranou. Ostatní játra umeleme s vepřovým bokem, osolíme, opepříme, strouhneme muškátového oříšku a přilijeme koňak. Vše dobře promícháme. Kameninovou nebo litinovou misku (může být i ohnivzdorné sklo) vyložíme plátky slaniny, na které stejnoměrně rozetřeme půlku masové směsi. Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso. Nahoře ozdobíme plátky slaniny.Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, asi dvě hodiny. Paštika se jí studená s bílou vekou.

Žádné komentáře:

Okomentovat