Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
2. srpna 2012
Fazolová směs s rajčaty
Libovolné množství fazolí krátce povařte v malém množství osolené vody (povařte opravdu krátce a v opravdu malém množství vody). Pokud nějaká voda zůstane, slijte. Dále nakrájejte připravená rajčata (opět libovolné množství) a přidejte je k povařeným fazolím. Obojí lehce osmahnětě (popřípadě dietně poduste), přednostně na olivovém oleji. Přidejte cibulku (popřípadě zdravější náhradu - nakrájený pórek). Směs poté zaprášíte troškou (opravdu troškou) mouky a dobře zamíchejte.Nakonec můžete přidat například špetku česneku, který ale už nevařte. K hotovému pokrmu je vhodná prakticky jakákoli příloha. Místo pohanky můžete použít i jáhly, které předtím spaříte vařící vodou, povaříte asi 15 minut, pak slejete a důkladně propláchnete studenou vodou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat