Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
2. srpna 2012
Kapustový nákyp s houbami
Uvaříme kapustu do měkka - má-li být recept opravdu dietní, tak pouze ve slané vodě,nebo v masovém vývaru. Nebo doporučujeme použít suchou polévkovou směs bez glutamátů.Na olivovém oleji (přednostně podusíme cibulku se žampiony, nebo, máme-li, s houbami, nakládanými nebo sušenými - sušené se ovšem musí předem namočit a dusit déle).Vše zamícháme do uvařené kapusty, použijeme podle množství 2-3 vejce, přičemž žloutky do směsi zamícháme (z bílků ušleháme sníh nebo je můžeme vynechat). A dalším přísadám se meze nekladou: podle toho, nakolik dietní a nízkoenergetický má pokrm být, můžeme přimíchat kuřecí maso nebo nastrouhaný sýr (nejlépe nízkotučný) a další zeleninu - například mrkev, celer či pórek (ty také podusíme s houbami), hrášek (uvařený zmrazený nebo sterilovaný), rajčata (čerstvá nakrájená, sušená nebo z konzervy) anebo cokoli dalšího. Na druhou stranu to s přísadami nepřeháníme. Hlavní chuťby měla být kapustová. Okořenit můžeme dle libosti česnekem, a troškou muškátového květu nebo nastrouhaného muškátového oříšku. Poté lehce vymažeme pekáček nebo zapékací misku, lehce vysypeme strouhankou, vložíme směs a chvíli zapečeme. Je-li čerstvá kadeřavá petrželka či pažitka, tím lépe - posypeme. Přílohu můžeme zvolit jakoukoli - brambory, rýže, toasty, anebo také nic
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat