3. srpna 2012

Kuře Marianne

kuře, 20 g rostlinného oleje, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 4 snítky zelené petrželky, 1/4 l vývaru, 1/4 l bílého vína, 200 g žampiónů, 50 g rajského protlaku, 30 g pažitky, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř

Syrové kuře vykostíme a rozkrájíme na kousky. Na oleji je opečeme dozlatova ze všech stran. Potom posolíme, opepříme, přidáme pokrájenou petrželku a pažitku. Kdo má rád, přidá i česnek. Vše zaprášíme moukou a natřásáme nad ohněm, aby se šťáva s moukou promíchala a přitom se nespálilo kuře. Konečně zalijeme bílým nebo červeným vínem a na mírném ohni necháme hodinu pod pokličkou dusit. Nakonec přidáme pokrájené žampióny, rajský protlak a dusíme ještě třicet minut.Příloha: bílá veka nebo opečená bramborová kaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat