2. srpna 2012

Chřest s rýží

2 šálky rýže, 250 gramů chřestu, menší pórek, 10 mandlí, cibule, , 5 oliv (černých),mrkev, olivový olej, šalvěj, nové koření, sůl, bobkový list, citron, jíška nebo zakysaná smetana

Dejte chřest vařit po dobu 20 minut se solí a s olivovým olejem. Zároveň s tím připravte rýži. Na oleji poduste pórek – na drobno nakrájený. Do toho přidejte několik šalvějových listů a mrkev (ostrouhanou nahrubo). Restujte po dobu 5 minut a poté přidejte opranou rýži. Zamíchejte a podlijte vývarem. Na mírném plameni a pod pokličkou vařte po dobu cca 15 minut a dalších 10 minu nechte dojít. Omáčku připravíte následovně: 10 mandlí a 5 černých oliv najemnou pokrájejte a povařte s troškou vody. Poté přidejte šálek vody, ve které jste vařili cibuli s novým kořením a bobkovým listem. Pro zahuštění přidejte zakysanou smetanu nebo jíšku a vše ochutíte citronovou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat