2. srpna 2012

Hovězí biftečky zapečené s bramborem, rajčaty a černými olivami

balíček mletého hovězího masa (biftečky s provensálským kořením), brambory ( 8 velkých),10 - 15 cherry rajčátek,15 - 20 cerných vypeckovaných oliv,kapka oleje,trocha vody na podliti,sůl,trocha červené papriky, lístek zeleného salátu na ozdobu

Do menšího zapékacího pekáčku kápneme olej, který rozetřeme po dně a po stranách. Nakrájíme brambory na plátky o tloušťce přibližně 1 centimetr a vyskladáme jimi první vrstvu. Osolíme a posypeme trošku červenou paprikou, na brambory položíme připravené placičky z masa a tam kde nejsou vyplníme místa opět bramborami. osolíme a posypeme trochou červené papriky. Na maso kapneme trošku oleje a po stranách do pekáčku vlijeme trochu vody.Přiklopíme a dáme péct do trouby. Pečeme přibližně půl hodiny, zkusíme brambory a pokud jsou již měkké, zkontrolujeme, že je při dně jeste cca půl centimetru, lépe centimetr vody. V tuto chvíli přisypeme navrch na půlky nakrájené cherry rajčátka a černé olivy bez pecek a necháme ještě chvíli opéct, aby rajčátka změkla a zmenšilo se množství vody na dně.Na talíři by neměla chybět obloha z čersvých rajčátek a kousku zeleného salátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat