2. srpna 2012

Zapečené plněné papriky s medovou omáčkou

pórek, žampiony, kus-kus, papriky, 2 lžičky provensálské hořčice, lžička medu, sůl, pepř, lžička sojové omáčky (bez glutamátu), pár kapek citronové šťávy, 1 dcl vody, hlávkový salát
Na oleji podusíme porek a žampiony, přidáme kus-kus a podlejeme vývarem. Směs vaříme 5-10 minunt do té doby než kus-kus změkne. Touto směsí poté naplníme papriky.Papriky narovnáme do lejem vymazané zapékací misky. Dále si připravíme omáčku: k paprikám. Smícháme 2 lžičky provensálské hořčice, 1 lžičku medu, trochu soli, pepře, 1 lžičku sojové omáčky a pár kapek citronové šťávy. To celé smícháme s 1 dcl vody. Pokud děláte větší porci, všechny uvedené složky omáčky přidejte úměrně ve větším množství. Omáčkou nakonec zalejeme papriky a dáme na cca 15 minut zapéci do vyhřáté trouby. Hotový pokrm podáváme s hlávkovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat